Voor en door jong en oud - voldoening

dinsdag, mei 1, 2018

dwdvzzmdwdvzzmdwdvzzmdwdvzzmdwd
12345678910111213141516171819202122232425262728
Ondernemen
28.05
Ondernemen
28.05
293031

Schrijf je in op de nieuwsbrief:

De Stuyverij
Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Laat hier je e-mailadres na.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Onze bestuyvers

De Stuyverij heeft een netwerk van professionele creatievelingen en gezondheid specialisten die op maat van de Stuyverij ontwikkelen. Daarnaast hebben die mensen ook heel boeiende eigen activiteiten die wij zeker in de kijker willen zetten. Hieronder vindt je een lijst van bestuyvers.

Enkelen van hen zijn ook vrijwilligers, mensen die iets heel goed kunnen of heel veel weten over een bepaald onderwerp. Heb je ook zin om bestuyver te worden, laat het ons zeker weten!

Bushra Burney

Geboren en getogen hier; in ons prachtige België; maar mijn roots (en smaakpupillen) liggen in het Oosten. Mijn moeder heeft haar passie voor koken en experimenteren in de keuken doorgegeven aan mij. Met liefde en geduld legde ze mij de verschillende kruiden uit. Het vurige rode chilli, pittige komijn, het zachte kurkuma, de helende krachten van gember….. Samengebracht in gerechten die effectieve smaakbommen zijn.Uw hart warmt onmiddellijk op als u een hap neemt. Onze keuken is het hart van het huis, waar we ´s avonds allemaal samen komen en onze dag bespreken. Een tafel vol met warme dampende schalen, die de  geur van liefde en comfort verspreiden. De traditie dat mama onze borden vulde, heerst nog altijd in ons gezin en laten we nooit los. Graag zou ik u willen begeleiden in uw ontdekkingsreis door de Indische keuken.

contact: [email protected] 

CramAkaMarky

Ik heb al veel passies gehad in mijn leven, maar als ik er in roer, komt fotografie toch steeds weer als eerste bovendrijven. 35 Jaar geleden was ik gebuisd in de academie. En ze hadden geen ongelijk: ik deed niet wat van mij verwacht werd. Met een basiskennis van diafragma en sluitertijd sloot ik mij op in mijn donkere kamer en deed mijn ding. Destijds was dit een zenuwslopende, dure, milieuonvriendelijke en ongezonde bezigheid. Pas toen het digitale tijdperk er kwam, kon ik naar hartelust experimenteren. Ik begon met een toestel van 1 miljoen pixels, dan 3, 8, 10, 16….. ja, er is heel wat geld in gekropen. Wie nu begint met digitale fotografie is met zijn gat in de boter gevallen: kwaliteit is betaalbaar geworden. Tenminste als je geen verzameling objectieven wil. Ik heb er 2. Dat brengt technische beperkingen met zich mee, maar mijn tas is kleiner, en dat geeft mij bewegingsvrijheid. Ik doe geen studiowerk. Mijn favoriete biotoop is waar mensen zijn en waar leuke dingen gebeuren. Als een jager stel ik mij geduldig op tot ik mijn tafereel heb. Er is altijd wel iemand die er net weer voor springt of een arm zwaait, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Als anarchist ben ik nooit lid geweest van een fotoclub, en mijn palmares is blanco. Op een dag begon ik foto’s van vrienden en sfeerbeelden tijdens feesten, concerten en happenings op mijn facebookpagina te plaatsen. Tot ik plotseling "ontdekt” werd door verscheidene organisaties die vroegen om evenementen en festivals te gaan fotograferen of of ze mijn foto’s mochten gebruiken in hun folders en krantjes. Ondertussen ben ik vaste reporter voor Humans of Kortrijk, huisfotograaf voor de Stuyverij, Bolwerk en Quindo.

Denise Cobben

Wie ben ik? Ik ben Denise Cobben, geboren in Nederland (°1977). Door de liefde gedreven kwam ik in 2003 in Kortrijk wonen. Samen met mijn echtgenoot en dochtertje (°2011) woon ik in de buurt van het station. In 2007 richtte ik mijn eigen praktijk op als psychotherapeut. Wat drijft mij naar de Stuyverij? De visie van de Stuyverij over de verbinding tussen kinderen en (groot)ouders via creativiteit maakt me enthousiast. Bovendien ben ik als moeder geboeid door “ouder - kind interactie” en het belang van verbinding en betrokkenheid voor een kind- en mensvriendelijke maatschappij. Ik hou van kunst en alles wat daar mogelijks toe leidt. Workshops Ik wil graag een bijdrage leveren aan de Stuyverij met mijn passie voor dans, tekenen, beeldhouwen en knutselen. Vanuit deze creatieve vormen wil ik graag bijdragen aan een sfeer waarin er ruimte is voor meer betrokkenheid bij kinderen en voor de inspiratie en verwondering die kinderen in contact brengen als ze de kans krijgen.

Elke Bastien

Ik ben Elke, een creatieve duizendpoot. Ik ben geboren met jeukende vingers, die verslaafd zijn aan frummelen. Ze zijn dan ook altijd in de weer. In mijn handtas zit er dan ook standaard een paar haaknaalden, een bol wol een tekenblokje en wat schrijfgerij.Mijn huis is een grote puinhoop, want ik ben met 1001 projecten tegelijk bezig: tekenen, schilderen, kleertjes naaien voor mijn kleine prinses die liever een stoere ridder is, haken, breien, keramieken.... als het maar creatief is en met veel gepruts van mijn vingers.Jullie kunnen het waarschijnlijk al raden dat mijn opleiding heel praktijkgericht was en voldeed aan de behoeftes van mijn jeukende vingers...Ik heb illustratie gestudeerd, een diploma als leerkracht binnengesleept en daarna nog verder in avondschool animatiefilm gevolgd. Daar het jeuken van de vingers niet valt te stoppen, volg ik sinds dit jaar keramiek in het deeltijds kunstonderwijs.
Ik ben zelf ook actief als leerkracht in de beeldende kunsten en geef les aan 7 tot 12 jarigen. Ik gids ook in het Huis van Alijn, een super tof museum in Gent over het dagdagelijkse leven van de 20ste eeuw.
 

Evi Kindermans

Ik ben Evi,
ik hou enorm veel van buiten zijn in de natuur samen met leuke mensen, een goeie streep zon en een streepje muziek met wat lekkers. Daarom heb ik sociaal cultureel werk gestudeerd, ben ik al vele jaren met veel liefde vrijwilliger in verschillende organisaties en vul ik mijn tijd het liefste met zoveel mogelijke nieuwe culturen leren kennen in het binnen en buitenland. Daarbij hou ik ook van ecologisch, eerlijk koken en dit op een leuke manier naar de buitenwereld toe te brengen. Via vzw De Stuyverij is er een oude truck omgebouwd tot een coole foodtruck. Met het project Quatre Car in samenwerking met het OCMW, koken we wekelijks op woensdag met voedseloverschotten samen met en voor de buurt Kortrijk.
Welkom om eens gezellig te komen tafelen, mee te koken, om van elkaar te leren en elkaar te ondersteunen.

 

 

Frank Petit-Jean

Frank Petit-Jean maakt van kindsbeen af graag zijn handen vuil  in de levende aarde. Eerst in de rand van Brussel, maar zo’n 20 jaar geleden belandde hij  in het Kortrijkse na een driejarig avontuur in een landbouwproject in Gambia, West-Afrika. Hij is bodemkundige, en werkt als moestuindeskundige bij Velt, de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren. Frank is stadsboer. De stad is een grote pluktuin waarin hij dagelijks op diverse eetbare plekken werkt en geniet. Hij deelt deze passie graag met anderen, onder meer in de Velt samentuin LeiLekkerLand, waar hij één van de drijvende krachten is. Hij begeleidt ecologische eetbare-tuin-stads projecten en geeft workshops en lezingen rond stadstuinieren en stadslandbouw, steeds op zoek naar de grond van de zaak. Frank  maakt deel uit van ‘Collectief Aardig’ dat de eetbare tuin hapklaar in de stad wil brengen en staat voor een nieuwe betrokkenheid op ‘echt’ voedsel dat  natuur, mensen, tuin en keuken verbindt.

Greet Ka

Greet Ka is choreografe Afrikaanse dans sinds 1993. Met persoonlijke stijl geeft ze haar kennis door. Deze wijzigt en groeit met de tijd… Greet mengt typische Afrikaanse bewegingen en figuren met eigen interpretatie van buikdans/oriëntaalse dans. 

Ze genoot een opleiding Bewegingstheater in de Antwerpse Mimestudio en heeft lesgegeven voor: MAKURAH vzw, Danshuis De Ingang, vzw Fantast, vzw ITAKA, Dansschool Rose De Leyn (Brugge). Nu geeft ze workshops op aanvraag.

Hanissa

Ik ben Hanissa, 39 jaar. Sinds kinds af aan was ik al altijd al aangetrokken door het mystieke, het ongrijpbaar. Heel vroeg werd ik geconfronteerd met onrechtvaardigheid die maakte dat ik me op een hevig moment heb mij moeten af sluiten  voor de maatschappij en in een soort van kluizenaarsleven verstrengelt geraakt ben.  Dit was voor mij een moment van bezinning, het durven kijken in de diepste kelders van men ziel, men zijn. Om zo alles stap voor stap beter te gaan begrijpen hoe te kunnen overleven in een jungle die het leven heet en je eigenheid niet meer hoeft te verliezen. Hieruit heb ik geleerd hoe visualisatie technieken in meditatie te gebruiken om als je ware zelf te kunnen groeien. Deze kennis wil ik delen zodat ook anderen hun levenskwaliteit kunnen verbeteren.

 

Johanna Vanden Heede

Dertiger, mama van drie leuke kinderen, fotografe bij FotostudiJo

Fotografie is er voor mij altijd geweest, een rode draad. In 2012 besliste ik dat het tijd werd om eindelijk mijn ding te doen, schoolde mij verder bij en richtte ‘FotostudiJo’ op. Mijn uitlaatklep, een project waar ik mijn creatieve ei in kwijt kan, in combinatie met job en kinderen. De Stuyverij biedt een mooie en lichtrijke fotolocatie met tal van mogelijkheden voor foto-stuyfsessies, met jong en oud, van gekke foto’s tot warme familieportretten,... de ideeën borrelen!

website: www.fotostudiJo.be contact: [email protected]

Joke Rotsaert

Joke Rotsaert is interieurvormgever, keramist ( Meester in de Beeldende Kunst), sociaal verpleegkundige en Leerkracht. Ze heeft reeds een creatief atelier opgericht voor mensen met psychische problemen en leidde ateliers voor mensen met mentale beperkingen. Uit deze ervaringen groeide de zin een eigen atelier te starten waar mensen hun eigen creativiteit kunnen beleven en (her)ontdekken. Een plek waar mensen een rustpunt vinden in de drukte van het alledaagse bestaan. Zo ontstond Atelier Djarah. Een atelier waar je lessen pottendraaien kan volgen, keramiekworkshops en meditatief boetseren en waar bewust in kleine groepjes gewerkt wordt met aandacht voor elk individu.
http://www.facebook.com/l/WAQE173fZAQF-8PGjOSi11JGoZe2OC5DsbPrXqo-1lGy9nA/www.atelierdjarah.be

Katie Merlier

Na 8 jaar met lichaamswerk bezig te zijn, aikido, ninjitsu, kickbox en yoga kwam er een lichaamsbewustzijn die meer gericht was op gezondheid. De interesse voor massage kwam als een logisch gevolg. Relaxerende oliemassage gecombineerd met lomi lomi. Daarnaast beoefen ik ook Shiatsu. Het therapeutisch werk ligt me heel goed, vanuit eeuwenoude oosterse tradities lichaam en geest helen. Als mijn handen niet aan het masseren zijn komt de creatieveling in me naar boven en creëer ik doosjes. Grote tot kleine doosjes opgebouwd uit karton en bekleed met stof of papier. Kleurrijke doosjes met een verhaal of een geheim en het doel kan je zelf bepalen.

www.kallima-info.be www.outofthe-box.be

 

Kirsten van Schoorisse

Kirsten van Schoorisse coördineert in De Stuyverij het project rond solidaire buitenschoolse opvang met beurtrolsysteem, de Bijspelerij. Volgens haar is de persoonlijke aanpak die zorgt voor een verruiming en versterking van het sociale netwerk een belangrijke troef van het project. Kirsten, zelf moeder van drie kinderen, studeerde Jeugd- en Gehandicaptenzorg en volgde daarnaast een lerarenopleiding. Ze heeft ervaring in de opvang als verantwoordelijke van het kinderdagverblijf De Biotoop in Gent. Naast haar dagdagelijkse taken was ze er bezig met de vorming en opleiding van kinderverzorgsters en met samenwerkingen met instellingen zoals het OCMW.

Lesly Vancoillie

Mijn naam is Lesly en ik ben geboeid door alles wat te maken heeft met persoonlijke ontwikkeling. Dat gaat van yoga, gezonde voeding tot meditatie, healing en dans. Veelzijdigheid, fijngevoeligheid, en creativiteit typeren mij.

Mijn grootste passie is dans en muziek en daarnaast besteed ik veel aandacht aan een evenwichtige levensstijl, gezonde voeding, de natuur, meditatie, lichaamsbeweging, zelfreflextie en mijn medemens.

Na een lange weg van innerlijke stress, eetverslavingen en medische problemen werd ik getroffen door een zware burn-out in 2009. Ik kreeg de diagnose fybromialgie/cvs, later ontdekte ik dat bijnieruitputting aan de basis lag van mijn diagnose.
Al mijn hele leven ben ik bezield door gezondheid (fysiek, mentaal, emotioneel welzijn). Mijn ziekte zag ik als een sprong naar een nieuw leven.
Ik werkte voorheen mijn burn-out in de commerciële wereld, maar sindsdien maakte ik een carrière switsch. Ik schoolde me bij als voedings, -gezondheids -en levenswijze consulte,  behaalde mijn diploma als relaxatietherapeut , volgde een burn-out master en diverse andere opleidingen/workshops (van massage tot healing). Momenteel zit ik in mijn 2de jaar creatief agogisch coach. Intussen onderging ik een persoonlijk transformatieproces.

Deze kennis en persoonlijk levenservaring gebruik ik in mijn coachingspraktijk die gespecialiseerd is in stressbeheersing en eetverslavingen voor mensen met burn-out en/of eetproblemen. Je kan meer lezen op www.liefdesdieet.be en Facebook .

 

 

 

Lieve Melis

Lieve is letterlijk en figuurlijk een kleurrijke dame. Ze is van opleiding ergotherapeute maar doorzwom al vele watertjes, niet alleen in de sociale sector maar ook als verkoopster en als onthaalmoeder buitenschoolse kinderopvang.

Ze volgde in 1996 een opleiding tot kleurenconsulente en ontdekt samen met jou in een kleurenanalyse welke kleuren jou het meest flatteren en je er op je best doen uitzien.

Op haar 37ste volgde ze een 5-jarige opleiding 4dimensioneel bodywerk, wat resulteerde in een eigen praktijk. : Het lichaam met zijn eventuele klachten wordt als ingangspoort gebruikt om via behandeling meer balans te creëren tussen het fysieke, mentale, emotionele en spirituele.

En omdat 2 van haar kinderen heel ongelukkig waren op school ging ze op zoek naar andere vormen van onderwijs voor hen. Ze werd gebeten door onderwijsvernieuwing en richtte 2 privescholen (mee) op, de Sudburyschool in Gent en de EigenWijze Bedding in Kortrijk waar ze kinderen en jongeren begeleidde in een persoonlijk leertraject. Vanuit die ervaring schreef ze een boek “Van onderwijs, via EigenWijs , naar bovenwijs”. Ze geeft lezingen over de onderwijsvernieuwing die nodig is,breekt heilige huisjes af en opent je ogen om op een bewustere manier in het leven te staan en met  kinderen om te gaan. www.lievemelis.com

Lolinka

Lolinka is het creatieve alter-ego van Evelien Demeulenaere (°1984). Ze woont met haar 5-koppig gezinnetje vredig in LolinkaLand waar fantasie de hoofdrol speelt. Het liefst zit Lolinka achter haar naaimachine om uit oude lappen stof nieuwe leuke spullen te creeëren, maar je kan haar ook op andere plaatsen zien knutselen en experimenteren. Lolinka is altijd in de weer: ofwel zit ze ’s avonds gezellig in de zetel t-shirts te pimpen, je kan haar spotten op de website van de kringloopwinkel, je ziet haar in Kortrijk rondrijden met een kleurrijke bakfiets vol kinderen of ze verdiept zich in een van de vele leuke nieuwe initiatieven in haar stad. Saai is geen optie voor Lolinka, ze probeert graag vanalles uit, en liefst allemaal tegelijk!

http://lolinkaland.blogspot.be/

Luanda Casella

LUANDA CASELLA van Brasiliaanse afkomst, Schrijfster en "spoken word" artieste. Zo werkt ze ook mee aan tal van projecten in de muziekwereld, organiseert Spoken thing, en maakt ook video-installaties. Luanda schreef en ontwikkelde tal van monologen en jazz-storytelling opvoeringen. Ze trad op in verschillende steden en landen, zoals: “De Nachten”_De Singel (Antwerpen), Campo Nieuwepoort Theater (Gent), “FLAM” Forum for Live Art_ ARTI Gallery (Amsterdam), 30 CC Schouwburg (Leuven), Arenbergschouwburg (Antwerpen), Schouwburg (Kortrijk)... Ze werkte samen met o.a. Kain (Last Poets), Andy Fierens, Jeff Hollie, Dick van Der Harst, Tom Callens and Lieven Van Pée. Ze is ook front-vrouw van Electric Barbarian en tourde door Azië, Europa en Brazilië. Je leest het, Luanda is artieste in hart en nieren! Ze is ook mama van Olivia en werkt in scholen met projecten zoals "grômelo". Theater, performance, experimenteel musiceren zijn maar een greep uit haar brede vermogen! [email protected]

Lut Lemaitre - MoeMoe Lut

Lut is moeder van 3 kinderen en moemoe van 2 stuyfkes. Ayurvedisch koken, veganistisch, vegetarisch, glutenvrij, suikervrij en powerfoods zijn enkele van haar specialiteiten. Alsof roeren in de potten nog niet genoeg is  maakt ze zelf haar eigen cosmetica, van badolie tot dagcrème, tandpasta en verzorgende balsems. Avontuurlijke kookworkshops voor volwassenen en kinderen zijn enkele van haar favoriete bezigheden.Als echte DIY’s deelt ze haar geheimen en kan je kennis maken van de wonderlijke wereld van oliën en geuren tijdens de cosmetica workshops. www.lutlemaitre.be

Maïté Van Keirsbilck

Maïté is zelfstandig illustrator. Ze studeerde architectuur aan de Hogeschool Sint-Lucas Gent, maar toen de baan van architect haar verwachtingen niet bleek in te lossen, volgde ze een master na master scenografie. Haar intrigerende decors kon je onder meer zien tijdens de voorstellingen ‘The Turner Tapes’, ‘Methamorphosen’ en ‘Virgula, what happened in the pause?’. Maïté's tekeningen fleurden onder meer de pagina’s van tijdschrift ‘Goedele’ en ‘De Morgen Magazine’ op. Ook werkte ze in opdracht van het UZ Gent en de provincie West-Vlaanderen. Daarnaast geeft ze workshops Theaterontwerp aan jongeren in het Gentse kinder- en jeugdtheater Kopergietery, met verrassende resultaten tot gevolg.
http://www.atelier-maite.be
https://www.youtube.com/watch?v=m9DgkVTLA1Q

Marie-Pierre Gris

Marie-Pierre - alias ‘Miep’ - is in de eerste plaats een levenslustige vrouw en moeder van 2 kinderen. Ze is een bezield leerkracht en GON-begeleidster en zet zich in voor het milieu en het dierenwelzijn. Eén van haar grootste drijfveren is om mensen opnieuw een connectie met de natuur te laten maken, met daarbij veel aandacht voor respect voor de natuur én de mens. Ze beschouwt zichzelf ook als een ‘halve gezondheidsfreak’. Een halve? Ja, ze zit te graag aan de wijn en de streekbieren.

Naast haar bijberoep als gezondheids- en voedingscoach beoefent ze yoga en loopt of wandelt ze kilometers in de natuur met haar hond. Ze houdt van vegetarisch, raw food en veganistisch koken en geeft op verzoek workshops en vormingen over gezondheid & voeding en heeft tips te veil, voor wanneer je even met je handen in je haar zit bij het opvoeden van je kinderen. Ze is een beetje verslaafd aan smoothies, shakes, muziek en chocolade. Heel af en toe zingt ze covers, speelt ze piano en tokkelt ze wat op haar ukelele.www.makeithealthy.be

www.facebook.com/Miepstersfood

 

Maryam Hoesein zadegan - MaMA Mitra

Mama Mitra, van Iraanse afkomst, is een echte keuken-koningin! Iraans, Italiaans, Indonesisch zijn een greep uit haar wereld culinair vermogen. Ze volgde een patisserie-opleiding in Iran, werkte een aantal jaren als kok in een Italiaans Restaurant en schreef een kookboek met 100 recepten uit alle hoeken van de wereld. Mama Mitra kookt regelmatig in de Stuyverij en geeft ook kooklessen. Ze kan ook koken voor uw evenementen. Naast al dat "kokerellen" is zij mama van 2 kinderen. Ze straalt warmte en rust uit, zelf achter al goochelt ze met haar pannen en lepels.

Michel Gonzaga

Michel Gonzaga begon een paar jaar geleden met urban gardening en foraging. Als kind van de grootstad - geboren in Maputo, Mozambique en gestudeerd in Johannesburg, Zuid-Afrika - ging ze uit noodzaak op zoek naar groen in de stad. Vandaag tuiniert ze op verschillende locaties in Kortrijk, waaronder LeiLekkerLand, de Kortrijkse stadstuin van Velt. Ze maakt deel uit van ‘Collectief Aardig’ dat permacultuur hapklaar in tuin en stad wil brengen. De natuurlijke band tussen planten, mensen en hun keuken, daar draait het allemaal om. Michel geeft ook workshops en kookt geregeld vegetarisch voor De Stuyverij. Daarin brengt ze alle continenten samen. Haar stijl is kleurig, bewust en verrassend.

Natali Agopoglu - Kitchen à la Turca

Natali Agopoglu, 30 jaar. Geboren in Istanbul, Turkije. Geëmigreerd naar België toen ik anderhalf jaar was. Opgegroeid met de Turkse keuken, mijn moeder is mijn leermeester. Koken is een passie.
Koken voor mensen, zien dat ze genieten van lekker eten, hen tevreden laten vertrekken, daar doe ik het voor.
Vorig jaar gestart met Kitchen à la Turca, klein traiteurbedrijf met leveringen aan huis waar je alle lekkere Turkse mezze kan bestellen en heerlijke andere Turkse gerechten. Vanaf heden kan je mij vinden via de Stuyverij, tel: 0474 444 040
Facebook: https://www.facebook.com/kitchenalaturca    

Sarah Van Dale

Sarah Van Dale werkt als free-lance regisseur, scenarist en monteur in de film- en TV wereld. Zowel reclamespots, kunstzinnige bedrijfsfilms, TV reportages en 'andere buitensporige' filmprojecten houden haar al een tiental jaar bezig.

Waar ze zich tegenwoordig het meest in verdiept, is het werken met kinderen. 

Zo werkt zij regelmatig voor Ketnet en Karrewiet en probeert haar weg te zoeken in de wereld van fictieve kinderfilms. Haar grootste passie op de filmset is het regisseren. Hoe leren we acteren voor de camera? Hoe kunnen we in het vel kruipen van iemand anders? Wat doet dit met je? En vooral hoe zie je jezelf door de lens van de 'allmighty' camera?

Steven Van Luchene

Steven is ontwerper en tekenaar. 
Hij gaat actief op zoek naar manieren om mensen samen te brengen, samen te creëren en samen te ontdekken.

 

Valentine Kempynck

Was 25 jaar werkzaam binnen de theaterwereld als ontwerpster. Zij werkte voor Guy Cassiers,  Johan Simons, Ivo Vanhove,Benjamin Verdonck, Meg stuart,Lotte Vandenberg, Jetse Batelaan ea.. Zij initieert sociaal artistieke projecten die zich centreren rond intergenerationele activiteit. Ze legt de sporen van dit werk over elkaar, wat haar inspireert om te schilderen. Verder geeft zij les aan de Akademie van Maastricht en geeft workshops aan kinderen. 

'BANKSJE' : sinds 10 jaar bouwt zij bankjes bij veel particulieren. Daarnaast werkte zij hierbinnen georganiseerd samen met kunstencentra Buda Kortrijk in het NextFestival, Nona in Mechelen en Dordt in Dordrecht. Zij is blij in Kortrijk dit concept verder te zetten omdat de traditie rond deze streek ontstaan is. Het werken rond doodsbeleving is haar grootste concentratie in De Stuyverij.

Een greep uit andere projecten die ze deed: 'RECHT OP NATUUR' : Hierbinnen ligt het accent op het positieve aspect van de vergrijzing. De senioren nemen terug hun oorspronkelijke functie aan en zorgen mee voor de kinderen. Dit gebeurt op regelmatige basis in samenwerking tussen Zorgcentra en Kleuterscholen. De ouderen hun ervaring, wijsheid en kunnen vult de kinderen aan, de energie van de kinderen geeft de ouderen meer levenslust. De leerkrachten hun functie wordt lichter. 'MISSCHIEN WETEN DE KINDEREN ALLES' : Dit initiatief staat onder leiding van Jetse Batelaan. 10 kunstenaars werken leeftijdsdoorbrekend met een lagere school rond grote levensvragen. Waar halen kinderen, opgevoed door ouders die niet meer geloven, hun waardes vandaan en hoe zijn deze.

www.valentinekempynck.be

 

Vanessa Soete

Eerst en vooral ben ik moeder van drie gekke ukken en partner van een schat van een man. Dankzij hen krijg ik elke dag de kans om mij te ontwikkelen tot de gepassioneerde herboriste die ik nu ben. Tijdens mijn opleiding als opvoedster kwam ik voor het eerst in contact met aromatherapie. Dit was voor mij de trigger die mij in de wereld van de herboristerie en aromatherapie katapulteerde. Ik volgde de opleiding herborist, kruidenverwerker en aromatherapeut en kwam tot de ontdekking dat veel te weinig mensen de werking en mogelijkheden van kruiden en etherische oliën kennen. Ik vond mijn roeping en startte in 2013 ‘t Soete Kruidje. Met ‘t Soete Kruidje bied ik jong en oud de kans om op een natuurlijke manier verzorgingsproducten, cosmetica en voedingssupplementen te bereiden. Daarnaast geef ik op regelmatige basis lezingen op maat, rond kruiden en hun helende werking. Tot slot kan willen we in onze webshop en bakstenen winkel mensen voorzien van de grondstoffen en materialen die nodig zijn bij het bereiden van natuurlijke verzorgingsproducten. www.tsoetekruidje.be

Veerle Devaere

Veerle Devaere is opgeleid als landbouwingenieur en trok na haar studies met Frank Petit-Jean naar ‘the Gambia’ in West-Afrika voor het opstarten van gemeenschappelijke  groentetuinen en het promoten van de sesamteelt. Momenteel werkt ze voor Wervel vzw, voluit Werkgroep voor een Rechtvaardige en VErantwoorde Landbouw en trekt mee de LEFcampagne die consumenten aanzet te kiezen voor Lokaal, Ecologisch en Fair voedsel. De boerderij vond ze als kind een bijzondere levendige en boeiende plek om te vertoeven. Nog steeds blijft het leven in al zijn verschijningsvormen haar inspireren maar natuurlijk ook buiten de boerderijomgeving. Ze trok met klassen de boer op, het bos in en zelfs  de (milieu)boot op. Creatief met natuur in een grote verscheidenheid aan vormen, geuren en kleuren wil ze graag in verwondering delen met kinderen en ‘grotere’ mensen.

Veerle maakt  deel uit van “Collectief Aardig” dat via ‘aardige’ activiteiten mensen terug brengt naar de basis. Met de voeten op de grond, de handen in de aarde, lekkers oogsten in de omgeving:  de vensterbank, stadstuin, straat, park, bos en veld.