Voor en door jong en oud - voldoening

zondag, april 1, 2018

zmdwdvzzmdwdvzzmdwdvzzmdwdvzzm
123456789101112131415161718192021222324252627282930
Ondernemen
30.04

Schrijf je in op de nieuwsbrief:

De Stuyverij
Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Laat hier je e-mailadres na.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Onze missie

De stuyverij wil mensen een netwerk en een ruimte aanbieden om actief op zoek te gaan naar een nieuwe balans. Balans in eigen leven, waar werk, persoonlijke ontwikkeling en gezin aan bod komen, maar ook balans in onze samenleving. We willen mensen aanzetten om zelf aan de slag te gaan en elkaar meer te helpen om het geheel leefbaar te maken.

Zo staan we voor inspireren, verbinding en versterking voor elkaar en het hele locale netwerk.

Een duurzaam, gezond, creatief en gebalanceerd leven vol kwaliteit, daar gaan we voor! Laat het stuyven!

 

In de praktijk

Het Stuyfhuis, een plek waar je kan werken, leren en spelen:

  • Open huis / Stuyfsessies

We hebben een huis, centraal gelegen in de stad waar iedereen welkom is om vrij en gratis te komen "stuyven". Hiervoor organiseren we heel wat open-huys dagen waar centrale thema's zoals creativiteit, gezondheid, mens en maatschappij aan bod komen onder heel wat verschillende vormen. Je maakt er ook kennis met de bestuyvers die zichzelf en de samenleving graag verder ontwikkelen. Van denktanks tot workshops, thema-avonden en kooklessen, heel wat komt aan bod bij ons waar ontmoeting centraal staat. Kijk op onze stuyfkalender om te ontdekken wat we van plan zijn!

  • Gratis Co-werkplek, stuyflab voor iedereen

Co-working voor sociale duizendpoten en creatieve ondernemers, alsook voor mensen die er zich graag bij aansluiten. We organiseren elke maandag van 10 - 16 uur een stuyf-lab.

Omdat we co-working heel letterlijk nemen motiveren we je om écht samen te werken. Hiervoor kan je deelnemen aan onze wekelijkse kruis-bestuyving meeting. Deze is voor wie zich wil versterken, oriënteren of graag samen wil werken aan projecten. Deelnemen? Mail Evelien voor meer info, ze maakt je graag weg-wijs!

Heb je een idee, een onderwerp waarover je samen wil denken met anderen, suggesties, deel het in onze groep. Jouw gekozen thema of onderwerp komt gegarandeerd, kort op de bal in onze agenda te staan. Want ja, ook jij bent de stuyverij, bestuyver, stuyver, kruisbestuyver... Wij doen het hier samen! 

  • Huur ons huis voor je event, familie of vergadering

Huren kan je elke dinsdag tot zondag. Vergaderen, teambuilding, familie-dag..  Self-catering of service van A tot Z mail of bel ons, we helpen je er graag bij. Tal van bestuyvers demonstreren je graag hun "kunnen". Dat is dé manier om onze organisatie te steunen, je steunt niet enkel De Stuyverij maar ook de mensen die zich op onze broedplek ontwikkelen en bouwen aan hun toekomstige job. Meer info? Klik!

Onze projecten:

De stuyverij ontwikkelt projecten die de samenleving en ook onze levens in balans brengen. Om duurzaamheid te crëeren gebruiken we hiervoor sociaal ondernemerschap. Dit wil zeggen dat we mikken naar financïele zelfredzame activiteiten met middelen uit de markt. Een resultaat is telkens sociale cohesie. We verbinden werelden, versterken en inspireren zo de samenleving.

Een greep uit die projecten: de BijSpelerij, Arc de Triomphe, Kiplekker en de sociale foodtruck...

Hou de pagina projecten in de gaten, daar kom je meer te weten over onze projecten en wat ze voor jou of je organisatie kunnen betekenen. 

 

Wie is wie

Eefje Cottenier, begeesterd door sociale innovatie en gespecialiseerd in sociale economie is de oprichtster en bezieler van vzw De Stuyverij. De Stuyverij is voor haar een voorbeeld van hoe ondernemend men kan zijn met een duidelijk sociaal doel voor ogen. Verder is Eefje Cottenier consultant in bvba Ellya, samen met haar man Rafaël Carels. Ze schrijft strategische creatieve concepten en helpt organisaties focussen en positioneren. (Eefje op LinkedIn)
[email protected]

Rafaël Carels is Eefje’s partner en staat mee aan de wieg van De Stuyverij. Hij heeft een passie voor bouwen, is actief als zelfstandig bouwkundig projectcoördinator en verbouwde het pand in de Roeland Saverystraat tot de thuis van De Stuyverij. (Rafaël op LinkedIn)
[email protected]

Frank Verzele wordt geïnspireerd en gedreven door ondernemers. Mensen die zien hoe de dingen kunnen veranderen en zin en energie hebben om er iets aan te doen. Ik heb in de voorbije 15 jaar het genoegen gehad om 500+ startende en meer mature kleinere ondernemingen (<50 werknemers) te observeren en te coachen. (Frank op LinkedIn
[email protected]

Stijn Cottenier is gebeten van de transitiemicrobe, en van zowat alles wat mensen samenbrengt om aan een betere samenleving te werken.  Sociaal ondernemerschap,  solidair, ecologisch en inclusief, een plekje voor iedereen in de maatschappij.  Een geefplein? Een groepstuin ? Een schooltuin, een repaircafé ?  Een nieuw burgerinitiatief opzetten ? bottom up werken, een probleem in de stad detecteren en er een oplossing op maat voor bouwen? Een sociaal cultureel project uit de grond stampen? Een feestje? Nog een feestje ? Nog een feestje ? Inspireren, verbinden & versterken ! Stijn is vastberaden om de Stuyverij naar Roeselare te brengen ! (stijn op LinkedIn) [email protected]

Tine Willemeyns haar passie en uitdaging ligt in het verbinden, versterken en activeren van de bestuyvers. Tine begeleid en coacht in het co-werklab. Na jarenlange ervaring in consulting waar ze processen optimaliseerde voor bedrijven, heel wat opleiding waaronder MBTI, Groepsdynamica, geweldloze communicatie The Arc (intensieve training voor persoonlijke ontwikkeling, VK, juni 2015) WeCreate Coaching Certificatie (Zweden, maart 2013), Youth Trainers Academy (Slovenië, november 2011) IFISO Leadership Summerschool (Romenië, juli 2011) is ze klaar om je te helpen er helemaal voor te gaan! (Tine op LinkedIn) [email protected]

Eline Charles is onze stuyfhuis coördinator. Een belangrijke spil voor alle andere "stuyvers" in ons huis. Ze biedt administratieve ondersteuning voor al onze projecten en probeert hiervoor steeds een inventief inzicht aan de dag te leggen.  Ze ontvangt en begeleid je graag om je de werking uit te leggen en bij verhuur je rond te leiden in de ruimte. Dit houdt in dat zo goed als alle afspraken en opdrachten langs haar passeren. Daarnaast staat ze in voor de telefoonpermanentie en verzorgt ze dagelijkse boekhouding. [email protected]