Voor en door jong en oud - voldoening

dinsdag, mei 1, 2018

dwdvzzmdwdvzzmdwdvzzmdwdvzzmdwd
12345678910111213141516171819202122232425262728
Ondernemen
28.05
Ondernemen
28.05
293031

Schrijf je in op de nieuwsbrief:

De Stuyverij
Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Laat hier je e-mailadres na.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Cokido: participatieve kinderopvang georganiseerd door ouders in een beurtrolsysteem

Dit is een project die een oplossing biedt voor ouders en grootouders met een opvangprobleem in de vakanties. Voor mensen die graag betrokken zijn bij de buitenschoolse activiteiten van hun kinderen. Cokido is het platform die alles bijspelers ondersteund, je kan  er terecht bij de helpdesk, voor conflictbemiddeling, hulp bij het zoeken van een locatie, contact met andere bijspeelgroepen, de verzeking en binnenkort ook voor de app die het bijspelen nog makkelijker maakt! 

Cokido wordt ondersteund door de provincie West-Vlaanderen, dankzij hun "impuls" subsidie kunnen we 10 groepen extra ondersteunen in West-Vlaanderen 

 

Wie komt in aanmerking

Dit systeem wordt vooral ontwikkeld voor schoolgaande kinderen tussen 2,5 en 10 jaar samen met hun ouders of andere familieleden.

Hoe gaan we tewerk

Samen vakantieopvang organiseren, daar start het mee. Met beurtrollen kunnen we zelf een leuke vakantiewerking organiseren. Vele enthousiaste reacties hierop bevestigen de behoefte. Iedereen die hieraan wil meedoen kan zich aanmelden. 

Doorheen enkele testfases, kijken we hoe dit systeem kan ontwikkeld worden in verschillende sociale contexten. De stuyverij, de school/klas, in buurtwerking..

Dit is een co-creatie van ouders, studenten productontwikkeling van Ugent, Studenten en docenten informatica van VIVES hogeschool, de Stuyverij en Stad Kortrijk. 

Intussen zijn er bijspeelgroepeno over heel vlaanderen, het project kreeg ook de steun van de Provincie West-Vlaanderen waardoor we de West-Vlaamse groepen extra kunnen ondersteunen

Wil je zelf een groep starten of wil je nog meer info over het project?

Kijk eens op www.cokido.org of mail naar [email protected] 

Tot bijspeels!

Send a friend