Voor en door jong en oud - voldoening

zondag, april 1, 2018

zmdwdvzzmdwdvzzmdwdvzzmdwdvzzm
123456789101112131415161718192021222324252627282930
Ondernemen
30.04

Schrijf je in op de nieuwsbrief:

De Stuyverij
Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Laat hier je e-mailadres na.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Het verhaal

Buurtbewoners en collega’s met een sociale achtergrond van verschillende culturen zetten elkaar aan om samen laagdrempelig te ondernemen met voeding. Dat kan van iets kleins gaan: samen onder begeleiding koken voor elkaar en eten of tot iets meer: samen nadenken over het creëren van nieuwe gerechtjes om zo min mogelijk voedselverlies te hebben. Deze samenwerking kan leiden tot nog iets groter: samen ondernemen, nieuwe vriendschappen opbouwen, participeren in je wijk, of in je bedrijf.

Van kopen tot koken, bewaren en verwerken.

Quarte Car heeft als doel mensen al doende te laten ervaren hoe ze een gezonde, bewuste en lekkere maaltijd kunnen bereiden zonder afval. Via het doorlopen van het koop- en kookproces geeft Quatre Car specifieke tips over hoe je het beste met ingrediënten omgaat, zodat ze niet onnodig in de vuilbak belanden. Door de gemoedeijke wijze waarop er samen gekookt wordt leren we ook van elkaar hoe we omgaan met waste, ook de culturele verschillen hierin brengen waardevolle tips met zich mee. Leren van elkaar is een belangrijke meerwaarde die ontstaat door de wijze waarop de workshops en kooksessies opgebouwd zijn. 

neem gerust een kijkje op onze facebookpagina 

* project gerealiseerd met de steun van het Fonds Delhaize Group, ter bevordering van de sociale cohesie in lokale gemeenschappen, beheerd door de Koning Boudewijnstichting'.

* Met steun van het streekfonds in het kader van "foodlose"

 

Wie komt in aanmerking

Voor collega's en buurtbewoners.

Voor liefhebbers van gezonde bewuste maaltijden, bereid met voedseloverschotten aangevuld met bewuste fair-trade producten.

Hoe gaan we tewerk

De mobiele keuken is bereikbaar van beide zijden van de truck. Zo onstaat er een pop-up restaurant waar de deelnemers zelf een "shift" uitwerken van A tot Z.

In de buurt zijn het de buurtbewoners, die overdag vrij zijn, die samen ondernemen om de mensen die van hun werk terugkomen, en vaak weinig tijd hebben om een gezonde maaltijd te bereiden, van een gezonde no-waste maaltijd voorzien. In een gemoedelijke sfeer met veel ruimte voor dialoog leren we elkaar kennen aan de hand van voeding en cultuur.

In een bedrijfsomgeving bieden we een team-building waar het deelnemende team kookt voor de collega's. Ze maken een vegetarische no-waste maaltijd die verrassende verhalen met zich meebrengen. Het team dient een rollenverdeling te maken zowel voor het bereiden als voor het serveren van een maaltijd. Evi, de projecttrekker van dit project begeleid de groep ism inspirerende koks of mensen van bepaalde culturen die meegekomen zijn uit de buurt. Het team ontdekt dus veel faits divers over elkaars voedselgewoontes, over de producten waarmee gewerkt wordt maar ook vanuit de verhalen van inspirerende mensen uit onze werking. 

Send a friend