Voor en door jong en oud - voldoening

woensdag, september 1, 2021

wdvzzmdwdvzzmdwdvzzmdwdvzzmdwd
123456789101112131415161718192021222324252627282930
NETWERKEN
30.09

Schrijf je in op de nieuwsbrief:

De Stuyverij
Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Laat hier je e-mailadres na.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.

De Stuyverij kreeg 7 gemotiveerde studenten over de vloer die de Quatre Car in handen hebben genomen. Hier hun verhaal:

Hey! Wij zijn zeven bedreven bestuyvers die werken aan onze bachelorproef.
We willen bekijken hoe we van het sociale foodtruck-project Quatre Car een schaalbaar model willen maken zodat het ook in andere buurten kan gebruikt worden.
Door met voedseloverschotten te werken willen we samen met het project een steentje bijdragen aan het milieu zodat de ecologische voetafdruk wordt verminderd.

We willen verbinding en sociale cohesie creëren door de buurt samen te laten koken.
Het is de bedoeling dat er voor én door de buurt gekookt wordt. De buurtbewoners hebben zelf de touwtjes in handen, ondernemerschap wordt gestimuleerd. Om dit te verwezenlijken gaan wij in gesprek met de buurt en beluisteren we hun ideeën.

De kern van ons eindproduct is een draaiboek uitwerken voor buurtwerkers. Buurtwerkers kunnen dan mensen in een maatschappelijk kwetsbare situatie faciliteren in de voorbereiding, opstart en verder verloop van een gelijkaardig initiatief (foodtruck of sociaal restaurant).

Door ons te verdiepen in dit project leren we gaandeweg ook de werking van De Stuyverij kennen. Dit is voor ons wel een ‘eyeopener’ aangezien zij anders te werk gaan dan de meeste organisaties waarmee wij al in contact kwamen. Hun horizontale organisatiestructuur staat haaks op het klassieke top-down model wat voor ons als binnenkort afgestudeerden wel heel verrijkend is. We zullen voortaan toch met een andere blik naar organisaties kijken…

Ook de kennismaking met buurtwerk is heel inspirerend. We ervaren wat het kan doen met een buurt om mensen dichter bij elkaar te brengen en een kleine community op te bouwen. Tegelijk laat het ons ook zien hoe we vandaag in onze gezinnen als kleine eilandjes naast elkaar leven. Buurtwerkers kunnen mensen samenbrengen en krachten bundelen wat een hele verademing kan zijn in deze hectische samenleving.

Send a friend