Voor en door jong en oud - voldoening

dinsdag, november 1, 2022

dwdvzzmdwdvzzmdwdvzzmdwdvzzmdw
123456789101112131415161718192021222324252627282930

Schrijf je in op de nieuwsbrief:

De Stuyverij
Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Laat hier je e-mailadres na.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Het concept van deze ateljee's is dat iedereen mee mag werken aan een kunstwerk, sculptuur, gebouwd met afval. Dit doen we in openlucht en op events in openbare ruimte. Het is de bedoeling om de stad op te fleuren met afval-kunstwerken. We willen zo mensen inspireren om zelf te knutselen, te denken over hun omgeving en het gekozen onderwerp van het atelier. 

In dit geval bouwden we een reuze bij in het kader van het Kortrijkse actieplan "We are creators".

De boodschap is, dat bijen ook in de stad kunnen gedeien. Ze worden bedreigd door ziektes, en hebben de nodige aandacht nodig, de nodige bescherming. Bijen zijn vitaal voor het evenwicht in onze fauna en flora. We are creators had als symbool een jongen met vleugels. De opdracht was om dus een gevleugeld "specimen" te bouwen.

 

Wie komt in aanmerking

Iedereen, jong en oud, mogen meedoen. 

To Bee or not to Bee kwam tot stand onder leiding van begeleidend bestuyver, Stan Slabbink, bouwkundig expert, Rafaël Carels en sociale begeleider, Steven. In samenwerking met het publiek kwam dit prachtige houten afval-kunstwerk tot leven.

De partners van dit project waren de Kringloopwinkel en Shop in Kortrijk.

Kunstenaars worden uitgedaagd om participatief te werken. Als resultaat heeft iedereen kunnen kennis maken met een goede kunstenaar en wint de kunstenaar aan zelfvertrouwen. Hieruit volgden, in dit geval, opportuniteiten voor de kunstenaar.

Dit concept kan ingehuurd worden als animatie/activiteit op uw event, waar we uw deelnemers/bezoekers betrekken. Tergelijk heeft u gekozen voor een bewust en etisch project waarmee u de stuyverij en haar bestuyvers, maar ook het milieu mee steunt.

Hoe gaan we tewerk

In onze openlucht-ateljees laten we, onder leiding van een begeleidend bestuyver, bouwkundig expert en sociale begeleider, iedereen meehelpen aan het bouwen van een afval-kunstwerk.

We starten met een afvalberg uit de containers van de kringloopwinkel, en een aanzet, idee, de b(l)ij. Met participatie van het publiek wordt de uiteindelijke vorm en look bepaald.

Nu kan je de b(l)ij nog zien staan op het gras van het muziekcentrum Kortrijk.

Send a friend