Voor en door jong en oud - voldoening

woensdag, september 1, 2021

wdvzzmdwdvzzmdwdvzzmdwdvzzmdwd
123456789101112131415161718192021222324252627282930

Schrijf je in op de nieuwsbrief:

De Stuyverij
Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Laat hier je e-mailadres na.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Win win 4 life - groeien in een stuyfplek

In het midden van de Covid crisis heb ik mijn missie gevonden met behulp van de Stuyverij

Op een mooie zonnige dag in oktober 2020, heb ik beslist om 120km te rijden naar Kortrijk om een spel te testen over complementaire munt. Mijn idee was zelf een spel te ontwikkelen over ecologie. Het was de dag net voor de tweede lockdown en de speelsessie werd gecanceld. Maar ik heb een nog betere ervaring gehad. Ik heb Ben Schatteman leren kennen.

Hij heeft mij warm ontvangen en wij hebben een heel gesprek gehad over mijn toen nog heel vage idee. Ik heb ook veel geleerd over de Stuyverij waar het spel zou moeten plaatsgevonden hebben: een netwerk plek voor gelijkgestemde mensen, namelijk voor mensen die een drive hebben. Ik zocht al lang zo'n plek en ik wou er meer over weten.

De lockdown kwam van pas want de al de anders live sessies gingen online. Binnen enkele weken heb ik aan heel uiteenlopende evenementen deelgenomen: connectorstafels, co-working dagen en open-huysen en heb veel leuke mensen met eigen projecten leren kennen. Ik voelde me thuis tussen de gemotiveerde mensen.

 

Wie komt in aanmerking

Ik heb veel geleerd over wat ik precies wil doen en het idee begon een concept te worden. In november had ik de kans samen met anderen professionele sessies te volgen over hoe je het idee nog specifieker kan maken. De feedback, het samen denken en samenwerken met anderen hielp mij erbij. Na de sessies ben ik begonnen met het ontwikkelen van mijn spel.

Sinds december helpt de Stuyverij mijn concept met een doe-architect. Verder heb ik mijn algemeen oorzaak, mijn WHY gevonden; een doel waarvoor ik ’s morgens graag uit mijn bed kruip.

Wij zijn nu in 2021, een halve jaar verder, en de blueprint van mijn spel is klaar. Het werd getest, uitgelegd, kreeg feedback en ideeën. Het is door veel evolutie gegaan. Een gezelschapsspel over duurzaam leven en reizen, en samenwerken. Het is mijn bijdrage om de wereld te verbeteren.

Ik vind het belangrijk dat gelijkgestemde mensen in contact en op de hoogte blijven over alle facetten over ecologie en duurzaamheid. Ik heb de ambitie rond het spel een community op te bouwen. Met hetzelfde gevoel geven wat ik altijd heb in de Stuyverij: openheid in een steunend en coöperatieve omgeving.

Het is niet meer een idee of een concept, het is een project geworden. Ik heb mijn missie gevonden.

 

Hoe gaan we tewerk

Dankzij het netwerk heb ik een cursus gevonden die doelstellingen van mijn project helpt te realiseren. Ik ben hiermee bezig terwijl ik wacht op de versoepelingen en organiseer de live momenten wanneer ik de eerste spelers kan ontvangen en eventueel coachen om ambassadeurs van de community te worden.

Met de versoepelingen worden de evenementen langzaam terug live en ik moet naar Kortrijk en naar andere Stuylabs om de mensen te kunnen zien met wie wij samen de fundering van onze projecten hebben neergelegd. Ik ben de Stuyverij heel dankbaar om van een moeilijke periode een heel leuke en vruchtbare te helpen maken en mijn missie te vinden. Ik hoop dat ik binnenkort met de “oude collega’s” kan live ontmoeten en samen ecotravellers kunnen spelen.

 

Send a friend