Voor en door jong en oud - voldoening

zondag, april 1, 2018

zmdwdvzzmdwdvzzmdwdvzzmdwdvzzm
123456789101112131415161718192021222324252627282930
Ondernemen
30.04

Schrijf je in op de nieuwsbrief:

De Stuyverij
Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Laat hier je e-mailadres na.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Van delen wordt iedereen rijker.

In deze visie zoeken we partnerschappen met andere organisaties en verenigingen. We kunnen samen sterker zijn en zo nog beter onze doelen bereiken. 

Stuur ons een mailtje of contacteer ons om partnershap met de Stuyverij te bespreken. 

DesignRegio Kortrijk

Cokido kreeg een DesignRegio Kortrijk Award!

Provincie West-Vlaanderen

De stuyverij wordt gesteund door de Provincie West-Vlaanderen. Dankzij hun steun kunnen we in 2017 onze methodiek gaan schalen door ze toe te passen op andere plekken. 

Bolwerk VZW

Bolwerk is actief op drie fronten. We bouwen C​afé Congo uit als een creatieve, interculturele en laagdrempelige ontmoetingsplek in Kortrijk met een regionale uitstraling. We creëren een werkplaats voor kunsten in de publieke ruimte door het bedenken van eigen voorstellingen, door het opzetten van projecten, door de organisatie van en medewerking aan straattheaterfestivals en door de ontwikkeling van een (inter)nationaal netwerk binnen de straatkunsten. Tot slot is er S​econd Life een platform voor do­-it-­together initiatieven en andere vernieuwende burgerinitiatieven gebaseerd op de deeleconomie en samenwerken van onderuit.
 

Sociale Innovatiefabriek

De Sociale InnovatieFabriek promoot, begeleidt en ondersteunt sociale innovatie en sociaal ondernemerschap.  Als netwerkorganisatie verbindt de Sociale InnovatieFabriek innovatoren (zowel bedrijven, verenigingen als individuen) aan kennis, inzichten, partners en mogelijks financiering. Doel is maatschappelijke problemen zoals armoede, vergrijzing, klimaatsverandering en vereenzaming aan te pakken.  De Sociale InnovatieFabriek informeert, enthousiasmeert en begeleidt om zoveel mogelijk succesvolle innovaties met positieve impact op de maatschappij te realiseren. Broed je zelf op een project of wil je meer weten over onze werking? www.socialeinnovatiefabriek.be

MamAditi

MamAditi vzw ontsproot uit de behoefte van mama's om elkaar te treffen. Zowel op een forum als op echte bijeenkomsten (MamaMeets). Er wordt gekeuveld over alles wat komt kijken bij (op)voeden, dat gaat over zwangerschap, bewust bevallen, borstvoeding, dragen, slapen, luieren,introductie van vast voedsel, ... maar net vanuit een iets andere invalshoek: natuurlijk ouderschap, vertrekkend vanuit de behoefte van het kind. 
De vrijwilligers van MamAditi willen graag een platform bieden voor jonge, zoekende ouders. De ervaring is aanwezig en de doorverwijzing staat op punt (naar borstvoedingsorganisaties, draagdoekconsulenten, ...), dit laat elke moeder vrij om mee te pikken waar ze interesse in heeft. 
[email protected] 
tel: 0474 48 62 54 of 054 25 00 34 

Lets Leie

 

SURPLUS

Het lokaal netwerk Surplus is een netwerk dat inzet op vrijetijdsparticipatie voor mensen die het moeilijk hebben. We willen ook hen alle mogelijkheden bieden om een waardevolle vrije tijd te beleven. Dit doen we onder meer door samen met vrijetijdsaanbieders een sociaal tarief aan te bieden. In samenwerking met de vrienden van de Stuyverij kunnen we ook voor dit aanbod een sociaal tarief garanderen voor de meest kwetsbare inwoners van de stad.

Het lokaal netwerk Surplus is een initiatief van Stad Kortrijk, OCMW Kortrijk en A’kzie en werkt samen met diverse sociale organisaties en Kortrijkse vrijetijdsaanbieders.

EVA West

EVA West is de lokale afdeling van EVA vzw in regio Kortrijk.

EVA vzw wil zoveel mogelijk mensen verleiden om meer plantaardig te eten. Ze doet dat met degelijke informatie, fantastische recepten, smakelijke activiteiten, kooklessen, workshops, het driemaandelijkse EVA Magazine en nog vele andere publicaties. Veggie eten is immers niet alleen lekker, het is ook goed voor je gezondheid en de gezondheid van de planeet. Je spaart er dieren mee en draagt bij tot een eerlijke voedselverdeling in de wereld. Volg de activiteiten van EVA in regio Kortrijk op onze Facebook-pagina: https://www.facebook.com/EVAZuidMiddenWestVlaanderen of mail naar: [email protected]

Kringloopwinkel

 

mokka.coop

mokka.coop (voorheen ecofun.be) is het coöperatief magazine van en voor burgers met goesting in eenduurzame samenleving.

Visie

mokka.coop werkt met een open geest en een duidelijke maatschappelijke visie : respect voor de waarden van het individu en van gemeenschappen, voor dier en natuur.

Netwerk

mokka.coop mobiliseert een netwerk van burgers, verenigingen en organisaties, elk actor van maatschappelijke verandering en inspiratiebron voor een solidaire samenleving – coöperatief, op het web en in het echte leven.

Doe mee !

Werk je aan een duurzame samenleving – door wie je bent en wat je doet, door je engagement in je job of vereniging ? Deel je verhaal op mokka.coop en maak deel uit van een groeiend netwerk van enthousiaste burgers.

Registreer, kruip in je pen en deel je originele kijk op duurzaam leven of je oproep tot steun, of geef je eigen actie een plek in de agenda.