Over ons

De Stuyverij vzw overkoepelt alle Stuyverijen in België.

De Stuyverij vzw is een publiek laboratorium dat vanuit eigen experimenten, bevindingen en ervaringen de Stuyfplekmethodiek ontwikkelde.

Oprichtster Eefje Cottenier

Van bevlieging naar bevlogenheid

De Stuyverij bestaat uit een netwerk van lokale plekken: bijzondere locaties in dorpen en steden. Je kan er jezelf ontwikkelen, Stuyfsessies volgen of geven, een koffietje drinken, ontmoeten, iets eten en soms zelfs ook overnachten. We zijn er voor iedereen: singles, ouders, kinderen, grootouders, ondernemers, artiesten, wegzoekers, …

In een Stuyverij kom je in aanraking met nieuwe mensen en ideeën, los van de huidige leefwereld of kennissenkring waarin je je elke dag begeeft. Je kan bij ons in alle veiligheid en gezelligheid met anderen verbinden, uitwisselen en bijleren - als je daar zin in hebt.

Het kernteam werkt samen in het kantoor te Gent om de Stuyfwerking te versterken.

Van solo naar een netwerk

Wie een Stuyverij binnenstapt, die tapt in op een breed netwerk. Een netwerk van mensen met kennis, ervaring, ideeën en … andere netwerken. Mensen die elkaar en zo de wereld vooruit willen helpen. Met veel goesting en plezier veel kansen creëren. Dat maakt onze omgeving een inspirerende en uiterst boeiende biotoop.

Van Vlaanderen naar Europa

Alles begon in De Stuyverij Kortrijk waar de focus lag op maatschappelijke ontwikkeling en groeikansen. Ons kernteam ontwikkelde en testte de voorbije tien jaar tools en methodieken. Die brachten we onder in Methodiekfabriek. Hiermee ondersteunen we ook organisaties, bedrijven en stadsbesturen.

Hier  groeide ons basisconcept: burgers - letterlijk & figuurlijk - ruimte bieden waar ze oplossingen voor hun eigen persoonlijke en maatschappelijke uitdagingen kunnen bedenken en ontwikkelen. Dit leidt tot individuele en collectieve innovatie van onderuit. Dit is de kern van De Stuyverij. 

Oprichtster Eefje Cottenier

Ook in het buitenland kijkt men met veel belangstelling naar onze werking omdat het tegelijk uniek en universeel is.

Van netwerk naar beweging

Intussen tellen we zes Stuyverijen. Het is onze ambitie om in de ruime omgeving van elke Vlaming een Stuyverij te voorzien. Wie weet zelfs nog voorbij Vlaanderen. Samen vormen we een netwerk waar niet alleen wij maar ook tal van Bestuyvers de beweging maken.

Een maatschappelijke kracht die vanuit individuele innovatie en persoonlijke groei, maatschappelijke innovatie laat stromen in de samenleving.

We willen impact creëren door middel van emancipatie. Hiervoor bieden we concrete handvaten voor al wie aan zijn of haar leven en omgeving wil timmeren. 

Als sociale incubator wil de Stuyverij vzw ondernemen en maatschappelijke vernieuwing van onderuit stimuleren.

Lees hier wat anderen over ons vertellen.

Team achter De Stuyverij

Eefje Cottenier

Creatieve duizendpoot, ideeënfontein, visionair, stormwind of ‘doenker’ (denker/doener), zotte doos, ‘raar geval'.

Rafaël Carels

Creëert plekken waar mensen zich goed voelen.

Pieterjan Robijn

Wordt gelukkig als hij mensen kan doen groeien.

Galey Deslypere

Behoudt een gezonde balans tussen kritisch denken en een "why not?"-benadering. Mensen zien en helpen groeien, is waar ze vreugde uit haalt.

West-Vlaanderen

Provincie Antwerpen

Oost-Vlaanderen

Turnhout
Roeselare
Kortrijk
De Stuyverij OostendeBee-Host
meer info

De Stuyverij Turnhout
Otterstraat 17
2300 Turnhout

Bee-Host

0486856613
hanneke@destuyverij.be

meer info

De Stuyverij Roeselare
Sint-Hubrechtsstraat 24
8800 Roeselare

Bee-Host

0474790477
stijn@destuyverij.be

meer info

De Stuyverij Kortrijk
R. Saverystraat 26
8500 Kortrijk

Bee-Host

0493932648
stefanie@destuyverij.be

meer info