Voor en door jong en oud - voldoening

zaterdag, mei 1, 2021

Schrijf je in op de nieuwsbrief:

De Stuyverij
Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Laat hier je e-mailadres na.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Onze missie

De Stuyverij staat voor een eerlijke, tolerante en betekenisvolle leefwereld vol-doening voor iedereen!

Samen betere oplossing generen, vormgeven en verschalen.

Met de Stuyfplekken willen we mensen een netwerk en een ruimte aanbieden om zelf actief op zoek te gaan naar nieuwe inzichten en balans creëren. Balans in eigen leven, waar werk, persoonlijke ontwikkeling en gezin centraal staan, maar ook balans in onze samenleving. Zo staan we voor inspiratie, verbinding en versterking voor elkaar en het hele lokale netwerk.

Waar mensen samenkomen, krijgen nieuwe initatieven vorm!                            Laat het stuyven!

R. SAVERIJSTRAAT 26 - 8500 KORTRIJK - [email protected]

 

In de praktijk

We willen bestaande contexten versterken met de stuyfplekmethodiek om ze zo toegankelijker te maken voor iedere burger die een zekere afstand heeft tot de arbeidsmarkt of voortrajecten naar die arbeidsmarkt.

“We creëren samen veilige ‘speelruimte’ waar mensen elkaar inspireren, verbonden raken en versterking vinden in het netwerk.”

ACTIEVE STUYFPLEKKEN...

  • Kortrijk: Stuyfplek De Stuyverij
  • Roeselare: Stuyfplek Pand 46 ism VOC Opstap vzw
  • Oostende: Buurthuis De Klisse (Stuyfplek in opstart)
  • Oostkamp: Nieuwenhove Leeft (methodiek op buurtniveau) ism buurtcomité en stad Oostkamp

 

IN DE PIJPLIJN...

  • Tielt: Bokaal - verpakkingsvrije winkel en ontmoetingsruimte ism WOP vzw en VOC Opstap
  • Turnhout: Parkwijk ism sociale huisvestingsmaatschappij De Ark
  • Borgerhout: Oud gerechtsgebouw ism Borgerhub 
  • Lier: locatie nog onbekend ism JEC De Krone
  • Gent: locatie nog onbekend ism FYXXi/Educentrum en Konekt 

 

OOK GOESTING OM AAN DE SLAG TE GAAN?

Informeer je rond onze stuyfplektraining via [email protected]

 

Wie is wie

Ons team bouwt samen met jou aan initiatiefrijke gemeenschappen. We proberen zo lokale meerwaarde te brengen in de samenleving. Dat doen we niet alleen. Samen maken we de stad, connecteren we burgers op het beleid en maken we impact in en op de samenleving! Proef dus zeker eens van onze connectorstafels, stuyfsessies of open pand dagen - allemaal ontmoetingsmomenten met dat ietsje méér!

Benjamin Schatteman is coördinator van De Stuyverij, hij is een speelse bruggenbouwer met een ondernemend kantje. Door mensen de ruimte te geven om te experimenteren en te spelen wil Ben een positieve impact hebben op de wereld. (Ben-LinkedIn[email protected]

Kris Verellen is methodisch ondersteuner en coach (zowel binnen het team als in verschillende projecten) en legt steeds een creatief en inventief inzicht aan de dag.  [email protected]

Julie Gheysen is Stuyfplekhoudster en legt zich toe op het verwelkomen van mensen op een veilige plek om zichzelf, hun eigen creativiteit te ontdekken en belangrijke kwaliteiten te ontwikkelen. [email protected] 

Stijn Cottenier is stuyfplekhouder en probeert mensen te verbinden om zo duurzaamheid verder vorm te geven, nu en in de toekomst. 

Bo Fagardo is onderzoekster aan Odisee Hogeschool - in opdracht van De Stuyverij meet ze momenteel de impact van stuyfplekken op het persoonlijk, maatschappelijk en organisatorisch niveau. De resultaten van dit onderzoek woren verwerkt ikv onze ESF erkenning.

Eefje Cottenier, begeesterd door sociale innovatie en gespecialiseerd in sociale economie is oprichter van De Stuyverij. De Stuyverij is voor haar een voorbeeld van hoe ondernemend men kan zijn met een duidelijk sociaal doel voor ogen.  (Eefje-LinkedIn) [email protected]

Rafaël Carels is Eefje’s partner en staat mee aan de wieg van De Stuyverij. Hij heeft een passie voor bouwen, is actief als zelfstandig bouwkundig projectcoördinator en verbouwde het pand tot Place to bee in de Roeland Saverystraat. (Rafaël-LinkedIn)

En jij?